Bemutatkozás

Kedves Látogatók, kedves kaktusz rajongók!

Hermann Viktor vagyok, geológus technikus és emellett már több mint 20 éve kedvelem és gyűjtöm a kaktuszokat. 2007 óta tagja vagyok a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének. Már fiatalon is nagyon érdekeltek ezek a nem mindennapi növények, azóta pedig az irántuk érzett kíváncsiság és csodálat csak nőtt. A kaktuszokkal való foglalkozást sajnos csak hobbi szinten űzöm, elsősorban geológusként tevékenykedem, de amennyi időt tudok, rászánok növényeim ápolására és gondozására.

Korábban aukciós oldalakon lehetett megvásárolni egy-egy kaktuszomat, de nemrég lányom segítségével elindult az oldalam, ahol kizárólag egészséges és életerős kaktuszokat, pozsgásokat vásárolhat tőlem. Rájöttem, hogy segítő szándékomat egy weblap segítségével jobban tudom kifejezni. Elsődleges célom mások megajándékozása a kaktusztartás és gondozás élményével, de szívesen segítek azoknak, akiknek gondjuk akad a kaktuszaikkal, esetleg beteg a növényük, szeretnék megmenteni őket, és nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá.

Ahogyan azt tapasztaltam, nem sok kaktusz eladás céljából létesült weboldal foglalkozik részletesen a kaktusznemzetségekkel és kaktuszfajokkal. Ezért úgy gondoltam, hogy az oldalamon összegyűjtöm a legfontosabb információkat egy-egy kaktusznemzetség és faj kapcsán, és ezt összegzem egy leírásban. Ezt a hiányosságot szeretném pótolni a weblapommal, és emellett egy speciális lehetőséggel szeretnék szolgálni, mely a “Kaktusz doktor” nevet kapta.

Hogy mi is az hogy “Kaktusz doktor?” Szívesen segítek azon kedves növénykedvelőknek, akiknek gondjuk akad a kaktuszaikkal, esetleg beteg a növényük, szeretnék megmenteni őket, és nem tudják hogyan kezdjenek hozzá. Küldjön képet a növényről vagy írja le milyen problémát tapasztalt, én pedig megpróbálom a legjobb tanácsokkal ellátni Önt, hogy újra gyönyörködhessen kedvence  látványában.

Remélem oldalammal hozzájárulok ahhoz, hogy még többen megszeressék ezeket a csodálatos növényeket és hogy szakértő gondoskodásban lehessen része minden egyes kaktusznak.